Informație utilă

Plase anti insecte

Fiecare dintre noi are nevoie de liniște și confort în propria casă. Aici asociem cu factorii care influențează semnificativ asupra stării noastre de bine. Din momentul cand se apropie perioada caldă a anului, ne confruntăm cu apariția insectelor care ne perturbă liniștea. Echipa noastră nu renunță nici de data aceasta să vă informeze despre modalitatea de a vă proteja locuința cu plasele anti-insecte, care le putem instala la geamuri sau ușile casei Dvs.

Citește mai departe

Plase anti-insecte de tip rulou

Fiecare locuință are nevoie de protecție contra insectelor, mai ales de-a lungul sezonului cald. Prin urmare, plasele anti insecte sunt o soluție convenabilă, putând fi instalate la momentul schimbării geamului termopan sau, dacă vorbim de una deja uzată, la momentul efectuării reglării termopanelor. Acestea se fixează într-o cutie mică deasupra ferestrei, pe partea laterală a ușii sau, de ce nu, pe ferestrele înclinate ale acoperișului. Grila plasei anti insecte este flexibilă și protejează avantajos spațiul de invazia insectelor de diferite dimensiuni.

Citește mai departe

Reglarea corectă a balamalelor la termopane

Cum se reglează corect balamalele la termopane? Pentru început e cazul să distingem că există două categorii de balamale pe care le poți folosi la instalarea sau reglarea termopanelor. Unele fixe, precum sunt cele turcești și altele care pot fi reglate cu ușurință, precum sunt cele de origine germană sau austriacă.

Pentru reglarea termopanelor eficientă recomandarea noastră este să mergi pe varianta celor cu sistem de reglaj, astfel încât să prelungești durata de funcționare a mecanismelor inerente geamurilor termopane sau altor produse din PVC.

Citește mai departe

De ce să alegi ferestre PVC cu geamuri termopan?

Alegerea unor ferestre cu geamuri termopane se datorează, de regulă, unui raport preț-performanță înalt, PVC fiind un material universal și destul de versatil.

Totodată, recondiționarea ferestrelor vechi și instalarea ulterioară a unor ferestre PVC cu geamuri termopane noi este benefică, deoarece PVC-ul este un material extrem de durabil, cu caracteristici pozitive la exploatare: rezistență la factorii de mediu și la uzura fizică, întreținere ușoară.

Comparativ cu ferestrele de tip vechi care cereau o întreținere deosebită (vopsit frecvent, alegerea unui material de protecție sub vopsea), ferestrele cu geam termopan solicită doar o curățare corectă cu detergent ușor, fără elemente abrazive.

Citește mai departe

De ce fereastra din PVC cu geam termopan nu se deschide pentru aerisire?

Specialiștii Steklopaket.md elucidează care sunt principalele cauze care generează un astfel de fenomen:

  • Furnitura necurățată a geamului termopan. Uneori, mecanismele furniturii sunt acoperite cu praf, murdărie, obiecte străine. În acest caz, cerceveaua ferestrei cu geam termopan trebuie dezasamblată și curățată, este necesar să scoți fitingurile din ea, să o cureți și să o lubrifiezi, apoi să le reasamblezi. Pentru a preveni ulterioarele reparații ale geamului termopan, acest lucru ar trebui făcut cel puțin o dată la câțiva ani.
  • Funcționarea incorectă a elementelor de blocaj. Ferestrele cu geam termopan sunt destul de sensibile la o exploatare incorectă, bruscă și forțată, mai ales când este vorba de mânere și furnituri. Așa că, eventual, dacă ceva se rupe în aceste mecanisme, este necesară o schimbare a acestora cât mai rapid pentru exploatarea eficientă și reglajul termopanelor.

Citește mai departe

Cum să procedezi când mânerul ferestrei cu geam termopan funcționează dificil?

Un element indispensabil al ferestrelor PVC cu geamuri termopan este mânerul. De funcționarea acestuia depinde inclusiv și cât de etanș se închide geamul termopan, prin urmare dacă acesta se deschide sau închide cu greu, nu trebuie să-l forțezi, ci să apelezi la specialiștii care efectuează reparația geamurilor termopan. Expertiza acestora acoperă inclusiv și repararea elementelor adiționale, precum este furnitura.

Citește mai departe

De ce ferestrele cu geam termopan nu se închid corect?

În prezent, aproape fiecare locuință este dotată cu ferestrele PVC cu geam termopan. De ce? Pentru că sunt practice, convenabile, au proprietăți de izolare termică ridicată, împiedică pătrunderea zgomotului din stradă. Dar uneori, pe parcursul exploatării, survin situații când ferestrele PVC cu geam termopan nu se închid corect, iar atunci trebuie să apelezi la specialiștii din sfera reglajului termopanelor și a reparației geamurilor termopan.

Citește mai departe

Problema vaporilor de apă condensați sau de ce “plâng” geamurile termopan?

Problema apariției vaporilor de apă condensați pe geamurile termopan este cunoscută oricui, mai ales în perioada rece a anului. Dacă ferestrele din lemn, pe care le utilizam în trecut nu erau ermetice și lăsau constant curenții de aer să treacă, geamurile termopan sunt impenetrabile la acest capitol. Totuși, există posibilitatea apariției vaporilor de condensat datorită unei umidități ridicate în cameră și a lipsei de aer proaspăt.

Citește mai departe