Repararea și înlocuirea plaselor anti insecte

Plasele anti insecte sunt indispensabile în fiecare locuință, mai ales de-a lungul sezonului cald, atunci când tot felul de vietăți încearcă să ne invadeze spațiul locativ. În eventualitatea în care folosești plasele anti insecte o perioadă îndelungată de timp, atunci, cu siguranță, trebuie să le verifici starea și eventual să le repari sau reglezi.

Găurile mici din plasele anti insecte pot fi ușor reparate. De fapt, dacă problema este rezolvată repede, acest lucru va preveni posibilitatea de a se lărgi gaura și va ține insectele la distanță.

Cum să repari plasele anti insecte? Iată câteva sfaturi importante!

  • găuri cu dimensiuni mici

În cazul în care în plasa anti insecte clasică apar găuri de dimensiuni mici, poți utiliza o pensetă pentru a întoarce fibrele plasei înapoi în forma lor inițială, după care, tamponând cu o picătură de superglue locul, menține-l nemișcat și fixează-l.

În cazul unei plase anti insecte fabricate din fibră de sticlă, folosește un ac și ață pescărească pentru a coase gaura, după care aplică superglue. Relevant în acest sens este să nu forțezi plasa anti insecte prea tare, deoarece s-ar putea ca materia să se curbeze și să se aranjeze neuniform.

  • găuri cu dimensiuni medii

Dacă pe o plasă anti insecte fabricată din metal apare o gaură cu dimensiuni mai mari de 2-3 cm, atunci este necesară aplicarea unui petic. Scoate plasa anti insecte și pune-o pe o suprafață dreaptă. Folosește un cutter și taie o formă de pătrat în jurul găurii.

Din plasa anti insecte nouă, menită să acopere gaura, taie un petic pătrat, un pic mai mare decât ceea ce urmează a fi astupat. Desfă marginile, apoi îndoaie firele prin plasa anti insecte până când acestea se întrepătrund. Lipește marginile cu adeziv potrivit pentru tipul de plasă pe care o folosești.

  • găuri cu dimensiuni mari

În cazul în care găurile din plasa anti insecte sunt mai mari de 4-5 cm, atunci vei fi nevoit să schimbi plasa integral. Poți face asta individual sau apelând la specialiștii care schimbă și reglează plasele anti insecte.

Dacă o faci de sine stătător, atunci iată care este metoda. Pune plasa respectivă pe o suprafață dreaptă. Utilizând o șurubelniță cu cap lat, trage plasa anti insecte din garnitură pe tot perimetrul ramei, ținând materialul la locul potrivit. Scoate vechile garnituri de plasă, apoi materialul acesteia.

Acum nu mai e o problemă să alegi o plasă anti insecte sau să o repari pe cea deja existentă. Tot ce trebuie să faci este să apelezi specialiștii Steklopaket.md la numărul de telefon +373 (79) 96 66 68, pentru mai multe detalii sau pentru solicitarea serviciilor de reparare sau reglare a plaselor anti insecte.