Înlocuirea ferestrelor termopan

Geamurile din lemn instalate în casele noastre și-au trăit viața. Ferestrele vremii sovietice din clădirile industriale și clădirile comerciale sunt depășite și trebuie înlocuite. Prin urmare, cererea pentru instalarea ferestrelor cu geam termopan în țara noastră este în mod tradițional ridicată. O fereastră metalico-plastică, termopan, a devenit standardul și un semn distinctiv al reparațiilor moderne.

De obicei, o companie care produce ferestre cu geam termopan își asumă angajamentul pentru instalarea lor. Instalarea ferestrelor termopan se face după următoarele criterii:

  1. Cadrul vechi este îndepărtat, pentru ca pasajele tehnologice (strobe) să poată fi tăiate sub pervaz și în pante.
  2. Se îndepărtează sigiliul, după care și spuma veche de montare este curățată cu un obiect ascuțit.
  3. Deschizătura este curățată de resturile de spumă și de alte poluări.
  4. Se fac găurile în cutie, se îndepărtează pelicola de pe sticlă, iar fereastra este plasată pe ghidaje. În același timp, pentru ca fereastra să fie instalată uniform, instalatorii folosesc constant nivelul.
  5. Planificarea cuielor, numărul lor depinde de sarcina geamului, prin urmare de dimensiunea acesteia.
  6. Folosind șuruburi autofiletante, se pun faleze și drenaj. Drenajul este folosit pentru scurgerea umidității condensate și pentru ventilația unei ferestre cu geam dublu. La o fereastră fixată, spuma poate fi adăugată imediat. Dacă există părți care se deschid, mai întâi trebuie să instalați fereastra cu geam dublu.
  7. Acum puteți adăuga toate părțile în cutia geamului, fixați mânerele și alte accesorii.
  8. Și apoi - treceți la o altă etapă importantă de lucru, lucrați cu spuma poliuretanică. Pârtiile trebuie umezite în prealabil cu apă pentru o fixare mai bună.

Dacă distanța dintre perete și fereastră este prea mare, poate fi umplută cu spumă. Spuma se usucă în mediu 24 de ore. Spuma în exces trebuie tăiată cu un cuțit. Nu trebuie să existe bule mari în spumă, cu cât bulele sunt mai mici, cu atât mai bine. Pentru protejarea îmbinărilor se folosește o bandă de etanșare. În faza finală a lucrărilor, tencuiala, montarea și instalarea pantelor sunt efectuate. Instalarea plasele de țânțari pentru fereastră , de asemenea nu v-or de prisos.

Autoasamblare a unei ferestre cu geam dublu

Dacă intenționați să efectuați singur instalația, atunci ar trebui să înțelegeți că instalarea necorespunzătoare a ferestrelor din PVC poate diminua toate avantajele unei ferestre din plastic. Cu siguranță veți avea nevoie de un asistent, dar și mai bine- doi, este imposibil să instalați singur o fereastră din plastic și este dificil în doi. Dificultățile încep în etapa de pregătire a ferestrelor. Este necesară livrarea ferestrei în camera unde se va realiza instalarea cu 2-3 zile înainte de începerea lucrării. Diferența de temperatură a ferestrei și a camerei poate duce la fisuri și goluri. Fereastra livrată trebuie examinată cu atenție, în prezența reprezentanților, de defecte, altfel vă va fi dificil să demonstrați că aveți dreptate.

Este dificil să măsurați cu precizie fereastra, mai cu seamă atunci când deschiderea ferestrei este ocupată de fereastra veche. Prin urmare, aici, ca niciodată, este relevantă regula - „măsurați de șapte ori și tăiați o dată”. Un cadru nou – este mai mic decât deschidere cu 2-3 cm, aceasta este o regulă obligatorie. Un decalaj mai mic nu va permite umplerea calitativă a golului cu spumă de montare. Măsurarea trebuie făcută din perete și nu din versanți, deoarece versanții vechi vor fi demonți.

Utilizarea greșită a spumei poliuretanice se confruntă, de asemenea, cu consecințe neplăcute. Printre ele se numără: formarea de fisuri, condensare, mucegai și ciuperci. În exterior, este indicat să acoperiți spuma cu o soluție sau vopsea, altfel se va transforma în praf în doar câțiva ani. Deci, cel mai bine este să solicitați un serviciu de instalare a ferestrelor unei companii care vinde ferestre. În acest caz, veți primi o garanție la fereastră și la instalarea acesteia. Iar cu fereastra dumneavoastră v-or lucra instalatori experimentați cu cunoștințe despre caracteristicile ferestrei.