De ce trece aerul prin geamuri termopan? Câteva cauze plauzibile.

Una dintre dificultățile frecvente în perioada exploatării unor geamuri termopan este trecerea constantă a curenților de aer. În unele situații, această circumstanță poate fi înlăturată cu forțe proprii, dar îți recomandăm să apelezi la specialiștii care știu cum se efectuează reglarea geamurilor termopan sau înlocuirea acestora.

Pentru început, hai să elucidăm câteva posibile premise ale apariției acestei probleme și, evident, câteva modalități de soluționare.

Cerceveaua ajustată incorect

Pentru o exploatare eficientă a ferestrelor din PVC, este cazul să fie efectuată reglarea geamurilor termopan, astfel încât iarna garnitura de cauciuc să fie lipită puternic, pe când vara presiunea acestei conexiuni să fie mai slabă. Reglarea geamurilor termopan se realizează prin strângerea bulbului pe partea interioară a profilului.

Apariția golurilor sub cadrul geamului termopan

Această situație apare, deoarece la momentul montării sau schimbării geamului termopan, specialiștii de rea-credință au economisit spuma de montaj. Pentru corectarea acestei carențe, spațiile goale trebuie să fie suplinite cu spumă corespunzător.

Ajustarea incorectă a cercevelei geamului termopan

Acest efect neplăcut are loc atunci când la momentul instalării sau schimbării geamului termopan, cerceveaua este incorect reglată, astfel încât se îndoiește sub propria sa greutate.

Diminuarea elasticității cauciucului de etanșare a geamului termopan

Momentul instalării sau schimbării geamului termopan este doar o fază incipientă, care trebuie urmată de o mentenanță corectă a ferestrelor PVC. De aceea, ai grijă să tratezi corespunzător geamul cu apă și săpun, astfel încât să prelungești existența cauciucului de etanșare și să eviți fisurarea acestuia. În caz contrar, peste câțiva ani vei fi nevoit să schimbi întreg cauciucul de etanșare.

Erorile de montare a geamului termopan

În unele situații, montarea și reglarea ferestrelor termopane are loc cu încălcarea standardelor de calitate, cum ar fi neprelucrarea rosturilor și montarea glafurilor greșit. În acest caz, cu siguranță te vei ciocni de problema curenților de aer, deci trebuie să contactezi compania care a efectuat lucrările pentru corectarea situației survenite.

Am elucidat principalele probleme care pot provoca curenții de aer prin geamurile termopane și chiar dacă unele pot fi soluționate cu forțe proprii, recomandarea noastră este să apelezi la specialiștii Steklopaket.md, care dispun de expertiza necesară și vor determina cauzele problemei, eliminând efectele negative prin repararea și reglarea geamurilor termopan.