De ce fereastra din PVC cu geam termopan nu se deschide pentru aerisire?

Specialiștii Steklopaket.md elucidează care sunt principalele cauze care generează un astfel de fenomen:

  • Furnitura necurățată a geamului termopan. Uneori, mecanismele furniturii sunt acoperite cu praf, murdărie, obiecte străine. În acest caz, cerceveaua ferestrei cu geam termopan trebuie dezasamblată și curățată, este necesar să scoți fitingurile din ea, să o cureți și să o lubrifiezi, apoi să le reasamblezi. Pentru a preveni ulterioarele reparații ale geamului termopan, acest lucru ar trebui făcut cel puțin o dată la câțiva ani.
  • Funcționarea incorectă a elementelor de blocaj. Ferestrele cu geam termopan sunt destul de sensibile la o exploatare incorectă, bruscă și forțată, mai ales când este vorba de mânere și furnituri. Așa că, eventual, dacă ceva se rupe în aceste mecanisme, este necesară o schimbare a acestora cât mai rapid pentru exploatarea eficientă și reglajul termopanelor.

  • În situația instalării ferestrei cu geam termopan incorect sau strâmb. În situația în care, din anumite motive, cum ar fi de exemplu contracția casei, clapeta ferestrei cu geam termopan a alunecat, trebuie ridicată la poziția inițială de proiectare. După înlăturarea acestei carențe, ferestrele cu geam termopan se vor deschide din nou fără dificultăți.
  • Blocarea cercevelei ferestrei cu geam termopan. De regulă, acest fenomen este precedat de apariția striurilor, dificultăți în deschiderea sau închiderea termopanelor. Dacă cerceveaua este blocată în poziția închisă, aceasta trebuie apăsată ferm pe cadru, iar mânerul trebuie mutat în poziție orizontală. Dacă ulterior mânerul nu poate fi poziționat vertical și aerisirea este încă indisponibilă, este cazul să apelezi la un specialist din sfera reglajului termopanelor, care dispune de expertiză și pregătire profesionistă pentru astfel de procese.
  • Furnitura deteriorată a ferestrei cu geam termopan. Modul de ventilație devine indisponibil când întrerupătorul de colț sau mecanismul articulat este rupt, cerceveaua nu se îmbină cu cârligul, iar fitingurile sunt sparte. Eliminarea acestor deteriorări este, în egală măsură, prerogativa specialiștilor din sfera reglajului termopanelor.

În eventualitatea în care fereastra PVC cu geam termopan a încetat să se închidă, ar fi benefic să nu o lăsați în această poziție pentru o perioadă lungă de timp. Bucla inferioară, care preia întreaga încărcătură în această poziție a cercevelei ferestrei cu geam termopan, se poate rupe sau fitingurile se pot bloca.

În cazul în care problema a fost identificată, atunci este timpul să apelezi la specialiștii Steklopaket.md. Aceștia dispun de pregătirea profesională optimă în sfera instalării, reparației geamurilor termopane, precum și în reglajul termopanelor. Astfel încât vor veni rapid, vor depista problema și o vor înlătura rapid!

Contactează-ne acum și bucură-te de termopanele tale funcționale!