Cum să procedezi dacă mânerul geamului termopan funcționează greu.

Mânerul și furnitura acestuia sunt elementele indispensabile ale ferestrelor cu geam termopan. În cazul în care acesta se răsucește slab, înseamnă că o parte a mecanismului s-a rupt sau s-a blocat. Nu este cazul să-l forțezi sau să adaugi presiune asupra acestuia, altfel efectiv îl vei defecta iremediabil. La primul semn observat, de exemplu că mânerul geamului termopan se răsucește slab, trebuie remediată situația.

Este cazul să fie realizate procedurile de reparare a geamului termopan sau a ușii, la mâner, preventiv, până la uzarea completă a furniturii. Ulterior, reparațiile vor costa mult mai scump și vor fi mai dificil de efectuat.

De ce mânerul geamului termopan funcționează dificil?

  • Înșurubarea incorectă, necorespunzătoare a șuruburilor în timpul instalării și reglării geamului termopan. Dacă geamurile termopan sunt instalate recent, dar încă nu au fost fixate mânerele, atunci verifică corectitudinea înșurubării șuruburilor. Unul sau mai mulți dintre ei pot fi fixați necorespunzător, respectiv e necesară refixarea acestora.
  • Elemente de înfundare. Accesoriile pot fi înfundate cu resturi, praf, murdărie, obiecte mici. Pentru a restabili cerceveaua geamului termopan, este necesar să scoți fitingurile din ea, să o cureți și să o lubrifiezi. Apoi, furnitura este instalată la locul său.
  • Aranjarea incorectă a benzilor de montare. În această situație, în timpul răsucirii, mânerul geamului termopan se oprește fără a ajunge în poziția extremă. Pentru reglajul termopanelor, și anume a fitingurilor, și pentru a restabili cerceveaua, este oportun să apelezi un specialist.
  • Asamblarea necalitativă. În unele cazuri, când apelezi la persoane fără pregătire tehnică adecvată, acestea efectuează asamblarea și reglajul termopanelor cu fitingurile instalate incorect. În această situație, fitingurile trebuie dezasamblate și reinstalate corect.

Dacă te-ai ciocnit măcar de una dintre aceste circumstanțe, este momentul oportun să apelezi la specialiștii Steklopaket.md. Dispunem de expertiza tehnică necesară astfel încât să diagnosticăm rapid și să reparăm daunele survenite, fie prin schimbarea geamurilor termopane, fie prin recondiționarea acestora. Poți să ne apelezi cu încredere, iar noi venim cu toate materialele necesare și înlăturăm defecțiunile apărute.